KOVÁCS Dávid (Gerzson)

 

37 éves vagyok, szülővárosom Komárom. Itt élek párommal és 4 éves fiammal.

Mielőtt csapatunk hivatalos weboldala elkészült, társaim arra kértek, amolyan bemutatkozás gyanánt írjak magamról néhány mondatot. Azt gondoltam, az ilyesmit az ember játszi könnyedséggel intézi el, végül a saját anyagomat utolsóként adtam le. Sok mondanivalóm lett volna, de inkább rövidre fogtam.

Azt gondolom, hogy az utóbbi 6 évben (melyből négyet már képviselőként töltöttem el) szinte minden egyes nap életjelet adtam magamról: kommunikáltam a polgárokkal, beszámoltam a városban történtekről és közösen elmélkedtünk az ügyes-bajos dolgainkon. S bár a véleményemmel, hozzászólásaimmal nem mindenkinél arattam osztatlan sikert, nem bújtam el az emberek elől. Aki tehát az interneten is követi városunk eseményeit, az pontosan tudhatja, ki vagyok és mit várhatnak tőlem. Ahogy azok is tudták, akik négy éve képviselőnek választottak. Ma már nem telik el egy nap sem anélkül, hogy az utcán, vagy akár egy étteremben le ne szólítanának egy-egy kérdéssel-kéréssel, én pedig igyekszem segíteni. Rájöttem, hogy gyakran már néhány jó szó és odafigyelés is elég ahhoz, hogy a lakosok arcára elégedett mosolyt csaljak. Az emberek ugyanis igénylik, sőt, elvárják a kommunikációt, egy képviselőnek pedig kutya kötelessége mindezt kielégíteni.

A jelenlegi ciklusban a legbüszkébb talán mégis arra vagyok, hogy a városban újra téma lett a turizmus. Ez fontos, mert azelőtt szinte teljes közöny övezte a magában igencsak nagy lehetőségeket rejtő iparágat. Az idegenforgalmi bizottság elnökeként részt vettem a Dunamente turisztikai egyesület létrehozásában, melynek munkája ma már egyre inkább hozzájárul ahhoz, hogy városunk és környéke ismét felkerült a turista térképekre. Ezen kívül fontosnak tartottam a belvárosi élet felpezsdítését, ezért nem maradt meg ötlet szintjén a Komáromi Nyár sem: idén már negyedszer került megrendezésre – ezzel pedig hagyomány teremtődött – a július elejétől augusztus végéig tartó programsorozat, ahol sok jó embert sikerült egy remek ügy mögé állítani, a lakosok és az idelátogatók legnagyobb örömére.

Tevékenységem azonban korántsem merült ki ennyiben: továbbra is hosszasan számoltam be a testületi ülésekről, hiszen fontosnak tartottam, hogy a polgár képben legyen az ott történtekkel kapcsolatban. Ami még ennél is lényegesebb, hogy a legkényesebb témákban bátran foglaltam állást, és olyan döntések is a nevemhez kapcsolódnak, mint a KOMVak igazgatótanácsának transzparens megválasztása, vagy éppen a cég teljes átvilágítása. Úgy érzem, ezek a javaslatok is kellettek ahhoz, hogy ma már ne a csőd veszélyéről beszélgessünk és a legfontosabb tanulság az, hogy a feladatok elől nem elfutni kell, hanem keményen beléjük állni.

Megválasztásom esetén pontosan azt tenném, amit eddig. Ígérgetni nem szoktam, ezúttal sem teszem. A munkám bizonyosan könnyebb és hatékonyabb lenne abban az esetben, ha a testület többségét a hozzám hasonló gondolkodású emberek alkotnák, de a választást a lakosok bölcsességére bízom. Városunknak 25 képviselője lesz, remélem mindannyian Komárom érdekeit szolgálják majd!