Ing. BUJNA Zoltán

 

Azon kevés komáromiak közé tartozom, akik a mai napig részt vesznek a nagy tengeri hajók tervezésében. Mérnökként dolgozom ugyanis egy hajótervezési irodában. Mégis, inkább a biciklizés kapcsán, biciklis dervisként ismernek az emberek.

Életemnek valóban egy érdekes szakasza volt, amikor öt évvel ezelőtt bejártam Közép-Ázsiát. A biciklizés azonban már a Vámbéry-expedíciók előtt is nagyon fontos szerepet játszott az életemben. A Csárda túra főszervezőjeként számos más honismereti túrát vezettem. A vízi turizmusban is aktív szerepet vállalok. A Kormorán vízisport-egyesület alelnökeként a vízi turizmust próbálom népszerűsíteni Komáromban. Képviselőként aktívan részt veszek a nemzetközi kapcsolatokért és turizmusért felelős bizottság munkájában.

Családdal

Az első képviselői ciklus rövidesen mögöttem lesz. Sok nehéz döntésen van túl a testület. Nem egyszer a rossz és a még rosszabb közül kellett választanunk, de a város és a helyi lakosság érdekeit tartottam mindig szem előtt. Egy nehéz döntés volt például a városi elkerülő út, amelyet a Holt-Vág felett szeretnének megépíteni. Aktív természetvédőként a legelső szempontnak tartottam a természeti kincseink védelmét. A Holt-Vágot sértetlenül kell megőriznünk a jövő generációnak! Ezért szavaztam a tavon átívelő híd ellen. De azért kellemesebb részei is voltak a testületi munkának, aminek köszönhetően Komárom végre elindult a fejlődés útján. Tudom, ezt a folyamatot ma még sokak lassúnak tartják, de az irány mindenképp megfelelő.

Képviselőként részt vettem iskolai bizottságok munkájában, és esketőként közel száz pár első hitvesi csókjáról tanúskodhatom. Jómagam is házas ember vagyok. Feleségemmel két kis rosszcsontot nevelünk. Fiaimat szintén a természettel való együttélésre nevelem, hiszen a mai gyerekekben rejlik a jövő. A testületben is sokat pedáloztam azért, hogy jusson pénz egy évtizedek óta elhanyagolt területre, a játszóterek felújítására is. A polgárok képviselete pont a saját családom szempontjából jár a legnagyobb áldozattal. A testületi ülések gyakran elnyúlnak.

Idősebb fiammal

Elhatároztam azonban, hogy ha a lakosság újra bizalmat szavaz nekem, akkor a következő időszakban is a várost fogom szolgálni. A befektetett időnek biztosan meglesz a gyümölcse, ha a megfelelő, rátermett polgármester vezetése mellett egy összetartó csapat áll munkába, akikkel végre nagyot lendíthetünk Komáromon. Csapattársaimban bízva úgy érzem, hogy erre a következő négy évben minden lehetőség adott.

A család