Silvia LÉVAIOVÁ

 

Lévai Szilviának hívnak, 34 éves vagyok. Komáromban élek a férjemmel és a kis fiammal.

Kereskedelmi középiskolát végeztem. Elsősorban édesanya vagyok, a 4 éves Kevin anyukája. Az, hogy anya lehetek, a legnagyobb küldetés az életemben. Amikor a kisfiam óvodába kezdett járni, gondolkoztam, hogy milyen területen helyezkedjek el. A 3 év anyasági szabadság után valami olyat szerettem volna csinálni, amibe az összes energiámat belefektethetem.

Ekkor jött a Žihadielko-projekt – az általam indított közösségi oldalnak, önzetlen segítőtársaimnak, a civilek összefogásának köszönhetően sikerült egy játszóteret nyernünk a városnak, ami a nyárra el is készült. Szavakkal ki sem tudom fejezni, mennyi pozitívumot hozott az életembe ez a verseny. Minden kedves szó, komment és az, hogy naponta 12 ezer embert buzdítsak a szavazásra, hihetetlen érzés volt. Komárom és környéke összefogott, magyarok a szlovákokkal, konfliktusok nélkül. Véleményem szerint városunknak is így kellene működnie.

Ez a pozitív végkimenetelű projekt bátorított arra, hogy az önkormányzati választásokon képviselő-jelöltként megméressem magam. Legnagyobb célom, hogy a családok és a gyerekek érdekeit képviselhessem. Nem tudom, mi vár rám, de minden egyes kihívásba szívem-lelkem beleteszem.